Här utvecklas talang!

I ishallen på Kvarnängens idrottsplats i Nynäshamn är det full aktivitet så här års. Här samsas både hockeyspelare och konståkare tillsammans med allmänhetens skridskoåkning. Det fungerar alldeles utmärkt, även om det kräver noggrann planering av schemat med istiderna.

Såväl vardagkvällar som helger turas hockeyspelare och konståkare om att inta isen vid olika tillfällen.

Zach Larsson och Felicia Bergemalm är två av dessa aktiva inom respektive gren som vi fångat på bild. Ungefär 30 procent av istiderna är vigda åt konståkarna och allmänheten får åka på torsdagar mellan klockan 15 och 17 eller på söndagar mellan 10 och 12.30. Resterande tider tränar de många utövarna av hockeyn och det spelas också matcher flera dagar i veckan.

Totalt har hockeyn och konståkningen 550 aktiva medlemmar i klubben Nynäshamns IF HC. Av dessa är 40 elever på skridskoskolan, där alla mellan 4 och 12 år får chans att lära sig grunderna på isen. Föreningen har tävlingsåkare i konståkning och de är så kallade B- och C-åkare. I den högsta kategorin A-åkare saknas ännu representanter från NIF:en, men målet är förstås att nå dit så småningom. Inom hockeyn spelar herrarnas A-lag i division 2. Förutom ett flertal manliga lag i olika åldersgrupper och serier – från pojkar, via juniorer till seniorer – finns idag även ett flicklag med tolv aktiva och ett damlag med 27 aktiva spelare. Sedan flera år tillbaka driver Nynäshamns kommun och gymnasiet också en treårig hockeyutbildning i samarbete med NIF.

Hockeyspelare Zach Larsson
Ålder: 14 år
Klubb: NIF hockey
Har utövat Hockey sedan: 2011
Därför blev det hockey: Pappa spelade hockey, så jag är mer eller mindre uppväxt i ishallen, och jag är fortfarande här 5-6 dagar i veckan.
Min förebild: Alexander Ovechkin, Washington Capitals

Konståkare Felicia Bergemalm
Ålder: 12 år
Klubb: NIF konståkning
Har utövat konståkning: I cirka sju år.
Därför blev det konståkning: Jag tyckte om att titta på konståkning på tv, och så råkade jag se konståkare på allmänhetens åkning och blev jätteintresserad. Började på skridskoskolan, men det var inget för mig. Jag hade åkt så mycket skridskor att jag började i träningsklass direkt. Jag är B-åkare och startar i min första tävling inom kort.
Min förebild: Alexander Majorov

Text Solveig Sigridsdotter Thörnblom
Foto Charlotte Friberg

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på print
Dela på email

Läs mer

100% NYNÄSHAMN med webbplatsen 100nynashamn.se är ett gratis magasin om Nynäshamn, av stolta nynäshamnare och med lokalt engagemang.

Vi vill lyfta fram allt det positiva som finns att berätta om i hela vår kommun. Människorna, platserna, det lokala näringslivet, besökarna, föreningslivet, kulturen, evenemangen, boende och livsmiljö… Listan är mycket längre än så. Vi är inte i första hand en nyhetskanal, utan vill beskriva livet i Nynäshamn ur många olika perspektiv.

Magasinet 100% NYNÄSHAMN delas ut 10 ggr/år till hushåll och företag i Nynäshamn kommun, samt sprids även via tidningsställ på strategiska platser. Upplagan är drygt 15 000 ex. Vårt sommarnummer i juni delas även ut till fritidshus i kommunen och på Muskö med en upplaga på c:a 30 000 ex.

100% NYNÄSHAMN ges ut av 100% Reklam & Media i Nynäshamn AB. Både tidning och webb är gratis för läsarna och finansieras med annonser från våra fantastiska företag och verksamheter.