Ett eldorado för sommarfirare

Just nu är det full aktivitet i gästhamnen, med båtliv, krogbesök, minigolf och annat som hör sommaren till. Även de som bara vill njuta en stund av sommar och sol och måsars skri kan hitta en plats att lägga beslag på för en stund.

Det finns gott om krogar i gästhamnen. Kroken, Kökeriet, Flötet, Freja och Rotundan. I gamla stationshuset finns Eight Friends Inn. Det fina med krogarna i gästhamnen är att de har olika inriktningar, så vad man än är sugen på att äta eller dricka kan man hitta stället man söker.

Den som vill köpa med sig delikatesser och komponera sin egen meny att äta i det fria, hemma eller i båten kan med fördel besöka Rökeriet. Där finns även en uteservering om man vill slå sig ned på plats och äta, samtidigt som man tittar på flanörerna i gästhamnen. Längs med hela gästhamnskajen ligger krogarna på rad, och Flötet har en takterrass som ger ännu bättre utsikt över sjö- och gästhamnsliv.  På Rotundan kan de som gillar minigolf, eller bangolf som det egentligen heter, få sitt lystmäte. Även diggare av musikquiz ska söka sig hit.

Rotundan
Flötet
Nynäs Rökeri och Kökeriet
Crepestugan & Craft Beer Butik

Hamnbodarna är en pittoresk samling sjöbodar, placerade så att de utgör ett litet torg i anslutning till Nynäshamns gästhamn. Här finns allehanda ting, fika, mat och dryck. Elias serverar pizzaslajsar i en bod, och han hyr faktiskt ut cyklar till den som behöver. Crepestugan serverar som namnet säger franska crepes men också galetter, och har även en liten avdelning med försäljning av folköl från olika mikrobryggerier. I någon av kafébodarna, Skärgårdscaféet och Hamnbageriet, kan man köpa glass och allt annat som man vill hitta i ett kafé. Anki Hilson har en bod med kuriosa, där man finner roliga och udda saker. En perfekt presentbutik alltså.

Emma och Malena är en klädbutik för såväl stora som små och i ett av hörnen på det lilla torget finns en thaikrog, 30 grader, som är en filial till populära Sushibar Thai Take Away på Estö. Det finns gott om stolar och bord vid hamnbodarna, så att man kan slå sig ned en stund med kaffe, glass eller mat och smida planer för resten av dagen eller kvällen.

Havstrappan | Foto: Anna Andersson

Text: Solveig Sigridsdotter Thörnblom

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på print
Dela på email

Läs mer

100% NYNÄSHAMN med webbplatsen 100nynashamn.se är ett gratis magasin om Nynäshamn, av stolta nynäshamnare och med lokalt engagemang.

Vi vill lyfta fram allt det positiva som finns att berätta om i hela vår kommun. Människorna, platserna, det lokala näringslivet, besökarna, föreningslivet, kulturen, evenemangen, boende och livsmiljö… Listan är mycket längre än så. Vi är inte i första hand en nyhetskanal, utan vill beskriva livet i Nynäshamn ur många olika perspektiv.

Magasinet 100% NYNÄSHAMN delas ut 10 ggr/år till hushåll och företag i Nynäshamn kommun, samt sprids även via tidningsställ på strategiska platser. Upplagan är drygt 15 000 ex. Vårt sommarnummer i juni delas även ut till fritidshus i kommunen och på Muskö med en upplaga på c:a 30 000 ex.

100% NYNÄSHAMN ges ut av 100% Reklam & Media i Nynäshamn AB. Både tidning och webb är gratis för läsarna och finansieras med annonser från våra fantastiska företag och verksamheter.